Aktuális híreinkhez, ajánlásainkhoz látogasson el facebook oldalunkra

Kedves Barátunk!

A Józsefvárosi Galériában minden évben megemlékezünk Supka Magdolna művészettörténészről. Ez a megemlékezés mindig egy olyan kolléga kiállításával történik, akinek munkásságát Manna nagyra tartotta. Ez évben Lóránt János Demeter festőművész barátunk kiállításával tisztelgünk nagy mentorunk emléke előtt. A megnyitón kerül átadásra a „Supka Magdolna emlékdíj”. A Díjat, olyan ember kapja, ki a kultúra területén „Manna szellemében” ér el kimagasló eredményeket.

Üdvözlettel: Tenk László

A kiállítás anyaga válogatás a Kugler és a Skonda-Völgyi gyűjteményből

Tisztelt Kolléga, Kedves Barátom!

Hagyománynak tekinthetjük, hogy a T- Art Alapítvány a Festészet Napja rendezvényeihez kapcsolódva a támogató festők munkáiból kiállítást rendez a San Marco Galériában.

A kiállítás ez évben október 20-án, pénteken nyílik és kérlek, hogy ha mód van rá, vegyél részt a tárlaton. Beadható egy darab 120 cm-nél nem nagyobb, valamilyen festészeti eljárással készült mű.

A képet a Kulturális Központ munkatársai a helyszínen 2016. október 12-én és 13-án (csütörtökön és pénteken) veszik át 10-16 óra között.

barátsággal: Tenk Laci

Kedves Barátunk!

A bevallási időszak közeledtével, a T-art Alapítvány nevében keresem meg Önt, hogy arra kérjem, adója 1%-át alapítványunknak ajánlani szíveskedjék.
Mint Ön előtt ismeretes, alapítványunk a kortárs képzőművészet népszerűsítésében érdekelt. Az elmúlt évben is ennek támogatására fordítottuk az adózók által felajánlott 1%-ot: kiállítások, műhelyfoglalkozások és tárlatvezetések szervezésére.
  2015-ben négy kiállítást valósítottunk meg.
Februárban az Artézi Galériában válogatást mutattunk be az alapítvány gyűjteményéből. Az Artézi Galéria a harmadik kerületben működő kortárs kiállító tér, vezetője Németh Géza festőművész. Alapítványunk fontosnak érzi, hogy a kerületben minél több színvonalas kiállító tér működjön, így szívesen veszünk részt kiállításunkkal a galéria szakmai programjában. A kiállítást február 14-én, 17 órakor Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg.
  Április 26-án ismét megrendeztük a már hagyományosnak mondható kerületi művészeket bemutató kiállításunkat az ó-békásmegyeri Szent József Házban Óbuda Napjához kapcsolódóan. Az alapítvány kerületi kötődésű művészein kívül újabb meghívottakkal bővül a kiállítók sora. Völgyi Miklós ajánlására fiatal kerületi művészeket hívtunk meg. A kiállítást Feledy Balázs nyitotta meg. A kiállítás célja az volt, hogy felkutassuk a kerületben élő művészeket és bemutassuk a közönségnek. Évek óta bővül a névsor, mely a jövőben az Óbudai Múzeum gondozásában megvalósuló kerületi kortárs művészeti gyűjtemény összeállításakor segítségül szolgálhat.
  Az alapítvány 2015-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, így az őszi félév programjai ennek méltó megünneplésére adtak alkalmat.
  Hagyományosan az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában októberben a Magyar Festészet Napja alkalmából az alapítványt támogató festők munkáiból rendezünk kiállítást. Ünnepi megnyitóval készültünk, ahol rendhagyó módon a megnyitó személy, Garami Gréta művészettörténész beszélgetett az alapítványhoz kötődő művészekkel. Meglepetés vendégekkel és képzőművészeti albumok sorsolásával is vártuk a közönsége
  A másik kiállításunk is októberben nyílt az ó-békásmegyeri Szent József Házban. Itt Hegedüs Endre festőművésznek nyílt tárlata a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretén belül. Hegedüs Endre kezdetektől támogatta az alapítvány munkáját, kurátorként aktívan részt vállalt a szakmai feladatokban.
  Az év során alkalmazottunk az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájának aktuális kiállításaihoz a kerületi általános iskolák és óvodák számára játékos tárlatvezetést és műhelymunkát biztosított.
  Alapítványunk továbbra is együttműködik az Önkormányzattal a Zichy kastélyban megvalósuló kortárs kiállító tér tervezésében és megvalósításában.
  Ez év folyamán is zajlott az alapítvány leltárának, adatbázisának, honlapjának frissítése, korszerűsítése, dokumentációjának rendszerzése.
  Folyamatosan bővül az alapítvány kortárs képzőművészeti gyűjteménye. Honlapunk (www. tartalapitvany.hu ) további információkat tartalmaz az alapítvány működéséről és tevékenységéről.
  Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával és az Óbudai Múzeummal folyamatosak a tárgyalások egy kortárs kiállítótér megvalósításáról a Zichy kastélyban.
Kérem Önt, hogy ha mód van rá, kedvezményezettként alapítványunkat jelölje meg!

A szükséges adatok:
T-ART Alapítvány
19635600-1-41

Az alapítvány nevében jó munkát, jó egészséget kívánok, tisztelettel:

Tenk László,
a kuratórium elnöke

Tisztelt Kolléga, Kedves Barátom!

A kiállítás ez évben október 16-én, pénteken nyílik és kérlek, hogy ha mód van rá, vegyél részt a tárlaton. Beadható egy darab 120 cm-nél nem nagyobb, valamilyen festészeti eljárással készült mű.

A képet a Kulturális Központ munkatársai a helyszínen 2015. október 12-én és 13-án veszik át 10-17 óra között.

Az eseményről küldünk majd még egy emlékeztető levelet.
Addig is jó pihenést és eredményes alkotó munkát kívánok,

barátsággal: Tenk Laci

Budapest, 2015. július 7.