Aktuális híreinkhez, ajánlásainkhoz látogasson el facebook oldalunkra

Kedves Barátunk!

A bevallási időszak közeledtével, a T-Art Alapítvány nevében keressük meg Önt, hogy arra kérjük, adója 1%-ával támogassa alapítványunk működését.A T-Art Alapítvány közel 30 éve támogatja a kortárs képzőművészetet. Az elmúlt évben felajánlott 1%-okból számos kiállítást, felnőtt és gyermek műhelyfoglalkozást, tárlatvezetést szerveztünk, továbbra is folyik az alapítvány gyűjteményének építése, a leltározás, az adatbázis, a honlap frissítése, a dokumentáció, az alapítványi gyűjtemény és művészkör szakmai menedzselése. Több cél szerinti támogatást adtunk művészettörténészeknek, művészeknek, művészeti íróknak.

2017-ben öt kiállításunk valósult meg.

Áprilisban Budakalászon a Kós Károly Művelődési Házban nyílt kiállítás a T-Art Alapítvány gyűjteményéből.

Májusban ismét az alapítvány támogatásában és szervezésében valósult meg a már hagyományosnak mondható, óbudai művészeket bemutató kiállítás az Esernyős Galériában, Óbuda Napjához kapcsolódóan. Ugyanekkor a békásmegyeri ófalui Szent József Házban egy újabb válogatást mutattunk be az Alapítvány gyűjteményéből.

Októberben hagyományosan az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában a Magyar Festészet Napja alkalmából rendeztünk kiállítást az alapítványt támogató festők aktuális munkáiból, valamint az ó-békásmegyeri Szent József Házban, Németh Géza festőművész tárlata nyílt meg.

A Józsefvárosi Galériában Szarvas József színművésznek adtuk át a Supka Magdolna emlékére alapított díjat, ugyancsak a Magyar Festészet Napja esemény keretein belül, Lóránt János Demeter kiállításán.

Honlapunk (www.tartalapitvany.hu) további információkat tartalmaz az alapítvány működéséről és tevékenységéről.

Kérjük Önt, hogy ha mód van rá, kedvezményezettként alapítványunkat jelölje meg!

A szükséges adatok:

T-ART Alapítvány

19635600-1-41

Az alapítvány nevében jó munkát, jó egészséget kívánunk, tisztelettel:

Tenk László                                                        Garami Gréta                                                 Tenk Dóra
    alapító                                                        művészettörténész                                              asszisztens

Kedves Barátunk!

A Józsefvárosi Galériában minden évben megemlékezünk Supka Magdolna művészettörténészről. Ez a megemlékezés mindig egy olyan kolléga kiállításával történik, akinek munkásságát Manna nagyra tartotta. Ez évben Lóránt János Demeter festőművész barátunk kiállításával tisztelgünk nagy mentorunk emléke előtt. A megnyitón kerül átadásra a „Supka Magdolna emlékdíj”. A Díjat, olyan ember kapja, ki a kultúra területén „Manna szellemében” ér el kimagasló eredményeket.

Üdvözlettel: Tenk László

A kiállítás anyaga válogatás a Kugler és a Skonda-Völgyi gyűjteményből

Tisztelt Kolléga, Kedves Barátom!

Hagyománynak tekinthetjük, hogy a T- Art Alapítvány a Festészet Napja rendezvényeihez kapcsolódva a támogató festők munkáiból kiállítást rendez a San Marco Galériában.

A kiállítás ez évben október 20-án, pénteken nyílik és kérlek, hogy ha mód van rá, vegyél részt a tárlaton. Beadható egy darab 120 cm-nél nem nagyobb, valamilyen festészeti eljárással készült mű.

A képet a Kulturális Központ munkatársai a helyszínen 2016. október 12-én és 13-án (csütörtökön és pénteken) veszik át 10-16 óra között.

barátsággal: Tenk Laci

Tisztelt Kolléga, Kedves Barátom!

A kiállítás ez évben október 16-én, pénteken nyílik és kérlek, hogy ha mód van rá, vegyél részt a tárlaton. Beadható egy darab 120 cm-nél nem nagyobb, valamilyen festészeti eljárással készült mű.

A képet a Kulturális Központ munkatársai a helyszínen 2015. október 12-én és 13-án veszik át 10-17 óra között.

Az eseményről küldünk majd még egy emlékeztető levelet.
Addig is jó pihenést és eredményes alkotó munkát kívánok,

barátsággal: Tenk Laci

Budapest, 2015. július 7.